Afbeelding

Grote hoeveelheid illegale waterpijptabak aangetroffen in Udense woning

Algemeen 1.217 keer gelezen

UDEN | In een woning in Uden heeft de politie afgelopen dinsdag een grote hoeveelheid illegale waterpijptabak, en materialen voor productie van zulke tabak aangetroffen. De woning werd na een anonieme tip over een zoete, anijsachtige geur in de omgeving van de woning onderzocht door de politie, medewerkers van de douane en het Interventieteam Maas en Leijgraaf. De douane heeft de waterpijptabak en materialen voor productie hiervan in beslag genomen.

Bij controle van de woning trof de politie in een schuur een grote hoeveelheid waterpijptabak aan, die ter plekke in de schuur werd geproduceerd. Ook werd een andere woning in Uden gecontroleerd, die bij de controle werd gelinkt aan de eerste woning waar de waterpijptabak werd aangetroffen. Bij deze tweede woning werden geen onrechtmatige activiteiten aangetroffen.

Eventuele vervolgstappen
De douane heeft de waterpijptabak en productiematerialen in beslag genomen en gaat een heffing opleggen vanwege de niet betaalde accijns. Tijdens de controle heeft het interventieteam verhuurder woningstichting Area ingeseind. Area en gemeente Maashorst beraden zich nog over eventuele vervolgstappen. “Met dit soort snelle handhavingsacties willen we verhinderen dat er illegaal wordt geproduceerd”, aldus burgemeester Rüpp van de gemeente Maashorst. “Niet alleen omdat je als producent belasting moet betalen, maar ook omdat we moeten kunnen controleren of de producten die je maakt wel veilig worden geproduceerd én of ze wel veilig zijn om te consumeren. Je moet er toch niet aan denken dat er iets ontploft of dat er mensen ziek worden of komen te overlijden nadat ze die illegaal geproduceerde tabak hebben gerookt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant