Frans Verwijst, Jean-Louis van der Veen en de Uden on ice mascotte tijdens een eerdere editie.
Frans Verwijst, Jean-Louis van der Veen en de Uden on ice mascotte tijdens een eerdere editie. Foto: Ad van de Graaf

Uden on ice wil groenste ijsbaan van Nederland worden

Algemeen 1.654 keer gelezen

UDEN | Nog een paar weken geduld en dan gaat Uden on ice weer van start. Na 2 jaar afwezigheid is het winterse evenement weer helemaal terug. Van 16 december tot en met 8 januari kunnen ijsliefhebbers terecht op de grote overdekte schaatsbaan op de Markt. Misschien wel de groenste van heel Nederland. Dat is althans waar de organisatie naar streeft. 

Voor alweer de negentiende keer vindt het winterevenement plaats. “We verheugen ons enorm op deze editie”, zegt Frans Verwijst, samen met Jean-Louis van der Veen de drijvende kracht achter het event. De organisatie van Uden on ice heeft de voorbije periode niet bepaald stilgezeten. “In de eerste plaats willen we dit jaar weer een spetterende editie neerzetten. Maar we kijken ook nadrukkelijk naar de toekomst van Uden on ice”, vertelt Jean-Louis. “Duurzaamheid is voor ons een belangrijke pijler. Sterker nog, we streven ernaar de groenste mobiele ijsbaan van Nederland te worden.” Zo is er geïnvesteerd in diverse energiebesparende maatregelen, zoals een dubbel dak over de ijsbaan en acht warmtepompen in het horecapaviljoen. Frans: “Elke editie zoeken we kansen op om te vernieuwen en verbeteren. Nu richten we ons met name op duurzaamheid en energiebesparing. Op dit vlak zetten we mooie verbeterstappen.”

3 weken lang
Op vrijdag 16 december barst Uden on ice los met een gratis toegankelijk openingsfeest. Er staan in de 3 weken optredens van onder andere Herrie met Gerrie, A*Fever, Baby Blue en nog veel meer bands en artiesten uit Uden en omgeving gepland. Ook is er weer een curlingcompetitie en ijshockeywedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant