Jos in de winkel.
Jos in de winkel.

Kringloopwinkel Gemini opent in Boekel: ‘We willen de top van tweedehandsgoederen uitstralen’

Algemeen 3.369 keer gelezen

BOEKEL | Kringloopwinkel Gemini opende maandag de deuren aan de Volkelseweg 38 in Boekel, in het pand van het voormalige John van Gerwen Interieurs. Tweedehands spullen, van elektronica en meubels tot kleding en servies, vullen netjes geordend de grote ruimte. Naast het grote aanbod aan spullen, krijgen mensen bij Gemini de kans om te (re)-integreren in de maatschappij. “Huisraad verdient een tweede kans, maar mensen ook”, aldus één van de eigenaren Jos van Grinsven.

Jos is met een eerdere goedlopende kringloopwinkel in Rosmalen én eigenaar van een woningontruimingsbedrijf ervaringsdeskundige op het gebied van tweedehandsgoederen. “Eigenlijk zijn we een Praxis, Jumbo, en Action in één”, zegt hij, terwijl hij het assortiment op de bovenverdieping laat zien. “Alles wat je kunt verzinnen, hebben we. We maken daarin wel onderscheid in emotionele en praktische waarde, er zit natuurlijk verschil in sieraden of beddengoed.” De grote voorraad is grotendeels te danken aan zijn bedrijf in woningontruiming. “We ontruimen zo’n drie tot vier huizen per week, bijvoorbeeld van mensen die zijn overleden of een stel dat samen gaat wonen, waarvan we de goederen in onze kringloopwinkel verkopen. Daardoor zijn de spullen in onze winkel van goede kwaliteit, maar wel voor een hele mooie, zachte prijs. Dat is wat we willen uitstralen: de top van de tweedehandsgoederen.” Spullen die je zelf kwijt wilt, zijn ook erg welkom. Deze kun je op zaterdagen aan de Volkelseweg inleveren.

Tweede kans
Bij de kringloopwinkel werkt een divers pallet aan personeel. “Naast mensen in loondienst werken hier vrijwilligers, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, gedetineerden en mensen met een taakstraf. Ik heb voordat we in 2011 ons eigen bedrijf opzetten zelf 26 jaar bij de politie gewerkt. Het klinkt daarom misschien wat tegenstrijdig, maar ik vind dat iedereen een kans én een tweede kans verdient. Huisraad, maar ook mensen. Mijn motto is dan ook: ‘Leer van het verleden, plan de toekomst, maar leef vandaag’.”

Mooie uitkomst
Dat we in een dure tijd verkeren, weet en merkt iedereen. Een bezoekje aan de kringloopwinkel is dan ook zeker nu geen gek idee. “Zowel milieutechnisch als geldtechnisch biedt de kringloopwinkel een mooie uitkomst. Er worden nog altijd veel te veel spullen weggegooid die nog hartstikke bruikbaar zijn. We kopen wel een tweedehandsauto en een huis waar al vele mensen in gewoond hebben, maar vinden het raar als we een spijkerbroek bij de kringloopwinkel kopen. Waarom?”

Openingstijden
Kringloopwinkel Gemini is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur.
Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina facebook.com/KringloopwinkelGemini.

Uit de krant