Afbeelding

Open informatieavonden op Gymnasium Bernrode

Algemeen 1.229 keer gelezen

VEGHEL | Gymnasium Bernrode organiseert op dinsdag 6 en woensdag 7 december twee informatieavonden voor ouders van basisschoolleerlingen uit groep 7 of 8. Op het programma staan een rondleiding, informatie over ondersteuning en een leerlingpanel dat alle vragen beantwoordt. Maar hoe gaat het nu echt op school? Leerling Marijn Lelieveld vertelt samen met zijn ouders hoe Gymnasium Bernrode hem bevalt. 

Dat de juiste middelbare school kiezen niet makkelijk is, beaamt Marijns moeder Birgit. “Eerst bezochten we een grote scholengemeenschap in onze woonplaats. Toen we daar naar buiten liepen concludeerden we: dit voelt niet goed, deze school is te groot. Bij Bernrode hadden we nog geen vijf stappen over de drempel gezet en toen wisten we: ‘hier voelt het wel goed’.”

Hermes voor extra uitdaging
Inmiddels zit Marijn twee jaar op Bernrode. “Mijn lievelingsvak is muziek. Daar leer ik keyboard spelen.” Ook volgt Marijn twee Hermes cursussen. Dat zijn keuzevakken voor leerlingen die extra uitdaging zoeken. Zijn ouders zijn nog altijd tevreden over hun gezamenlijke schoolkeuze. “Het is een fijne kleine school met zo’n 600 leerlingen, een goede sfeer, veel begeleiding en extra uitdaging voor leerlingen die hun grenzen willen verleggen.”

Programma
De informatieavond start met een presentatie. Wat zijn de verschillen tussen een Atheneum en een Gymnasium? Wat zijn de toelatingseisen van Gymnasium Bernrode? Hoe ziet het begeleidingsprogramma eruit? Ook is er aandacht voor extra vakken en activiteiten zoals: Cambridge Engels, het Hermesprogramma, toneel, Russisch, robotica, anatomie en meer. En heb je een vraag? Dan kan deze gesteld worden aan het leerlingpanel. Hierna volgt een rondleiding door de school of meer informatie over de ondersteuning, begeleiding studievaardigheden en hoogbegaafdheid.

Ouders van kinderen in groep 7/8 zijn van harte welkom op de informatieavonden. Deze vinden plaats op 6 en 7 december. Opgeven kan via dit formulier. Wie alvast een kijkje wil nemen, kan op de website van Bernrode een virtuele tour maken door de school.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant