Afbeelding

Talent Event Maashorst: ‘Werkgeluk in Maashorst opvallend goed’

Algemeen 861 keer gelezen

UDEN | Woensdagavond bruiste Markant van inspiratie en humor. Een goedgevulde zaal, panel en organisatie bogen zich over de zin en onzin van (werk)geluk. Werkgeluk is niet altijd vanzelfsprekend. 1,2 miljoen werkenden in Nederland kampen met burn-out klachten. Tot hoeveel ziektedagen dit leidt? Tot maar liefst 13 miljoen! Alle reden om aandacht te hebben voor de omstandigheden die zorgen voor druk en stress op kantoor.

Een aantal bedrijven, UOV De Kring, ZOV, Misfits en Eigen Wijzer Maashorst hebben er de aanmoediging in gezien om er een event voor te organiseren; het Talent Event Maashorst 2022. Het Talent Event was opgebouwd uit twee delen. Voor de pauze werd stilgestaan bij het Onderzoek Werkgeluk 2022. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders best gelukkig zijn met hun baan. Ze geven een score van 7,2.

Hoger cijfer
Om te ontdekken hoe het is gesteld met het werkgeluk in de gemeente Maashorst, werden de bezoekers door Marion Neggers, van Coachweb, en Marga Huijbregts, van Eigen Wijzer Maashorst, uitgedaagd om hun werkgeluk te waarderen. En wat bleek? De score was een stuk hoger dan wat werkend Nederland gaf. De Maashorst bezoekers gaven namelijk een cijfer van 7,8. Voor de pauze was er quiz en kwam er een winnaar uit de bus die met een cheque naar huis ging voor de training “Personal Pitstop” van Remco Claassen. Na de pauze was het de beurt aan Remco Claassen, één van ’s lands meest gevraagde sprekers op het gebied van werkgeluk. Op humorvolle wijze gaf hij aan hoe je volgens de E=MC² formule kunt berekenen of jouw baan je energie kost, of juist oplevert. Tevens gaf hij enkele tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je een beetje plezier in je werk houdt. Tijdens de naborrel in de foyer van Theater Markant, bleek dat de nieuwe inzichten tot genoeg gespreksstof opleverden. Vooral de vraag: ‘waarom leren we dit niet op school’, was een mooi inzicht voor de aanwezige vertegenwoordigers uit het onderwijs en Eigen Wijzer Maashorst in het bijzonder.


De training van Remco Claassen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant