Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Route van de Sint door Uden is bekend

Algemeen 1.233 keer gelezen

UDEN | Hij komt, hij komt... De voorbereidingen zijn in volle gang voor aanstaande zaterdag, want dan komt Sinterklaas naar Uden. Hij arriveert samen met maar liefst 125 pieten, waaronder Oma-Piet, Koks-Piet, Boks-Piet, Piet Roos en nog heel veel andere gezellige pieten.

Het belooft weer één groot feest te worden met muziek, spelletjes, een extra lange intochtroute en natuurlijk duizenden pepernoten.

Route
Dat Sinterklaas niet alleen aan de kinderen denkt, blijkt uit de route die gelopen wordt. Vanaf de St. Petruskerk, waar hij om 14.00 uur op zijn trouwe paard vertrekt, gaat de tocht via de St. Jan, Oude Kerkepad, Burgemeester Buskenstraat en de Kruisherenstraat naar de Pastoor Spieringsstraat. Hier zal hij rechtsaf naar de rotonde lopen en dan links de Marktstraat in. Natuurlijk lopen er veel pieten mee, maar ook op het Marktplein zullen nog veel pieten samen met de kinderen Sinterklaas opwachten. Rond een uur of 15.00 uur wordt hij dan op de Markt verwelkomd door wethouder Gijs van Heeswijk.

Vergeetachtig
En gelukkig hebben we twee hoofdpieten, want één is er aardig vergeetachtig dit jaar... “We hopen maar dat hij niets vergeet”, aldus de organisatie. Het grote feest en de spelletjes starten vanaf 12.00 uur op de Markt in Uden. Kom jij je Hulp Pieten diploma halen? Volg ook de Facebookpagina SintochtUden, want daar worden alle laatste nieuwtje op vermeld.

Uit de krant