Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Bruidspaar Reins-Brandwagt 60 jaar getrouwd

Human Interest 1.552 keer gelezen

UDEN | Joke Brandwagt en Harrie Reins waren op maandag 14 november 60 jaar getrouwd. Tijdens een behangklus maakte Harrie de eerste afspraak met Joke. 

door Henk Lunenburg

Joke is op 11-11-1938 geboren in het dorpje Schalkhaar bij Deventer. Haar moeder is op jonge leeftijd overleden, ze hadden toen zes kinderen. Haar vader trouwde opnieuw en kreeg nog zes kinderen. Na de lagere school in Schalkhaar ging Joke naar de Mulo, volgde nog een cursus ‘spreken in het openbaar’ en werkte in de horeca. Harrie Reins is geboren in Middel gemeente Olst (Overijssel) op 16-10-1939. Hun gezin telde acht kinderen. Harrie ging in Broekland naar de lagere school. Vanaf deze tijd schildert Harrie al schilderijen. Daarna volgde hij op de technische school de opleiding schilderen. Op 14-jarige leeftijd ging hij werken en volgde in de avonduren de nationale schilders school in Zwolle. Ze waren inmiddels verhuisd naar Deventer.

Trouwen
Harrie leerde Joke kennen tijdens een behangklus bij Joke thuis. Hij hoorde van haar dat ze meestal in het weekend ging dansen in een plaatselijke zaal. “Ik ging daar ook naar toe en na verschillende malen met haar gedanst te hebben mocht ik haar naar huis brengen”, zegt Harrie. Na 7 jaar verkering trouwden ze op 14 november 1962 in Deventer en gingen daar wonen. Ze kregen twee kinderen. Voor zijn werk verhuisden ze naar Oss en daarna naar de Reek. Harrie had daar een eigen schildersbedrijf en Joke heeft 24 jaar in een kinderhuis gewerkt met autistische kinderen. Joke richtte in de Reek een damesvolksdansgroep op, hiermee hebben ze in de Henny Huisman Play Back Show mogen optreden. “In de finale waren we verkleed als Smurfen”, zegt Joke. In de Reek zat ze ook in de politiek. In 1996 verhuizen ze naar Uden. Harrie speelde jarenlang verschillende rollen bij het amateurtoneel, vanaf zijn 30e tot een paar jaar geleden was hij regisseur. Voor zijn vrijwillige verdiensten bij het amateurtoneel ontving hij in 2008 uit handen van burgemeester Joke Kersten een Koninklijke Onderscheiding. Een hoogtepunt vind hij zelf het toneelstuk dat hij regisseerde voor het 700-jarig bestaan van Nistelrode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant