Afbeelding

Uden Red Sox moet voorlopig nog even geduld hebben met verhuizing

Algemeen 562 keer gelezen

UDEN | Voordat de bestemmingsplanwijziging voor het uithuizen van Uden Red Sox naar de Boekelsedijk in Uden wordt doorgezet, maakt de gemeente Maashorst even pas op de plaats. Die beslissing werd onder meer genomen vanwege mogelijke bezwaren op de procedure van het bestemmingsplan, een andere ontwikkeling in ledenaantallen van verenigingen landelijk, en de extreme stijging van de prijzen.

Om het verhuizen van de accommodatie van Uden Red Sox naar de Boekelsedijk mogelijk te maken, moet de bestemming van die plek worden veranderd van ‘agrarisch’ in ‘sport’. Het ontwerpbestemmingsplan lag afgelopen winter ter visie. De bestemmingsplanprocedure kan nu door worden gezet. Maar daarvóór maakt gemeente Maashorst nog even pas op de plaats. “Het traject loopt immers al enkele jaren. Het is de moeite waard om er nog even goed naar te kijken”, zegt wethouder Harold van den Broek (sportaccommodaties). Hij legt uit: “Vanwege mogelijke bezwaren op de bestemmingsplanprocedure, maar ook veranderde omstandigheden en marktontwikkelingen spelen een rol. De prijzen zijn extreem gestegen. Tevens hebben de ledenaantallen en inzet speelvelden van de verenigingen landelijk zich anders ontwikkeld dan verwacht.” Vanwege al ingediende zienswijzen denkt de gemeente bovendien dat de procedure voor het bestemmingsplan Boekelsedijk 2 jaar of meer gaat duren. “Dit alles bij elkaar genomen leidt tot de vraag: nemen we de goede stappen? We leggen de nieuwe locatie voor Uden Red Sox immers voor de komende decennia vast. Daarom voeren we nu eerst een snelle actualisatie uit.” De actualisatie is naar verwachting eind 2022 beschikbaar. 

Locatieonderzoek
In die actualisatie neemt de gemeente ook een locatieonderzoek mee, niet alleen naar de huidige locatie op Park Moleneind, maar ook naar andere locaties binnen de gemeente. “In 2017 is namelijk alleen gekeken naar een locatie binnen de toenmalige gemeente Uden. Met verruiming van het onderzoeksgebied komen mogelijk andere locaties in beeld.

Accommodatie aanpakken
Omdat het verhaal nu langer gaat duren, neemt de gemeente wel maatregelen zodat Uden Red Sox haar competitie kan blijven spelen. Zo wordt noodzakelijk onderhoud uitgevoerd aan de accommodatie van de club. Dit was uitgesteld omdat de vereniging zou gaan verhuizen, maar de honk- en softbalbond geeft niet langer goedkeuring voor de velden en voorzieningen. Daarom plaatst de gemeente binnenkort nieuwe hekken en nieuwe dug-outs. Deze voorzieningen kunnen straks eventueel meeverhuizen naar de nieuwe locatie. “Ook komt er nieuw gravel op de velden en kijken hoe we meteen de veiligheid op de huidige locatie kunnen vergroten door bijvoorbeeld het hek aan de rugbyvelden te verhogen”, aldus de wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant