AR en Bubbles in Kerstcircus Oss
AR en Bubbles in Kerstcircus Oss Foto: Hans van der Poel 06 31918770

Circusfenomeen Milko Steijvers kiest voor Kerstcircus Oss

Algemeen 1.226 keer gelezen

OSS | ‘Mister Circus’ Milko Steijvers kiest tijdens de komende kerstperiode voor Kerstcircus Oss, zo laat NederlandseKerstcircussen.NL weten. Het ‘grootste, kleine circusfenomeen ter wereld’ is helemaal terug en bezig met een heuse triomftocht, afgaande op de lovende recensies en staande ovaties.

Met tourneecircus Hollandia is Milko Steijvers al flink aan het warm lopen voor Kerstcircus Oss: “We reizen helemaal in de geest van Circus Herman Renz van stad naar stad. Mensen hebben naar het circus gesnakt. Het grote succes zorgde ervoor dat ik kon kiezen in welk kerstcircus ik wilde spelen als clown en spreekstalmeester. Het is Oss geworden: de meest circusgekke stad van Nederland. Voor mij het mooiste en hoogst haalbare podium. Nergens anders dan in Brabant wordt de volkscultuur zo omarmd als hier. Ik kom hier thuis, dit is mijn publiek. Samen met de Udense Annemarie Ruis als verantwoordelijk productieleider, gaan we er in de kerstvakantie een onvergetelijk feest van maken voor jong en oud”.

Oss houdt van circus
De gemeente Oss omarmt de komst van het Kerstcircus - een productie van NederlandseKerstcircussenNL - en gaat een samenwerking met de producent aan om in de komende jaren Kerstcircus Oss op de kaart te zetten. “Wij tonen daarmee als gemeente dat wij het circus omarmen en welkom heten in onze stad”, zegt wethouder Thijs van Kessel: ‘’Circus is goed voor de hele regio. Oss houdt van circus en kermis en dat durven we ook te laten zien. Kerstcircus Oss zet als evenementenstad verder op de kaart. Het brengt reuring in de stad en dat geeft ook de lokale ondernemers, denk aan de horeca en de hotels, nieuwe kansen’’

Signaal richting de Randstad
René Duursma van NederlandseKerstcircussen.nl noemt het welkom door de gemeente Oss “volstrekt uniek”. “Ik vind het moedig en ook een signaal richting de hooghartigheid die je weleens in de Randstad tegenkomt. Wij bouwen met een eigentijds, internationaal hoogwaardig programma door op die rijke historie. Dat kan alleen als je verder denkt dan één speelseizoen. Daarom is de samenwerking met de gemeente voor ons zo belangrijk en is dit een stad waarin we willen en durven investeren. Heel Brabant is hier welkom. En ik mag verklappen dat we ook een aantal fantastische dierennummers meebrengen. Uiteraard geen wilde dieren meer, maar liefdevol verzorgde huisdieren waar het plezier van afspat. Dat Milko voor ons heeft gekozen, maakt me natuurlijk heel erg trots.”

Praktisch
Het familiespektakel Kerstcircus Oss is van 23 december tot en met 8 januari te beleven op het circusterrein aan De Rusheuvel. De kaartverkoop voor het internationaal hoogstaande programma is al in volle gang.

Milko Steijvers in Kerstcircus Oss
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant