Wilbert (links) na de officiële installatie zondag. (foto: Henk Lunenburg)
Wilbert (links) na de officiële installatie zondag. (foto: Henk Lunenburg)

Nachtburgemeester Wilbert zet overal de juiste toon: ‘Mijn taak om Udens nachtleven nog beter op de kaart te zetten’

Algemeen 1.526 keer gelezen

UDEN | In het bijzijn van familie, vrienden, kennissen en collega drinkensbroeders en zusters werd afgelopen zondag Wilbert Geurts geïnstalleerd als eerste Nachtburgemeester van Uden. Hoewel het hele gebeuren begon als geintje, heeft de nieuwbakken nachtraver wel degelijk plannen om ook echt iets met de titel te doen en de juiste toon te zetten. Iets wat hij zondag 9 oktober óók gaat doen tijdens het Heerlijk Hemelrijk Festival met blaasband Heavy Hoempa. Naast burgervader van het nachtleven en herenkapper is Geurts namelijk ook in hart en ziel muzikant.

door Wendy van Lijssel

Er vloeit muziek door de aderen van de in Uden geboren en getogen Wilbert Geurts. Die kreeg dat gen van beide ouders overgedragen. Het begon allemaal met een drumstel dat hij op 4-jarige leeftijd kreeg. “Dat was om de potten en pannen te redden”, aldus de muzikant lachend. Na circa tien jaar maakte hij een ommezwaai en begon trompet te spelen. “Ik trommelde bij de plaatselijke jeugdhofkapel. Omdat er te weinig trompettisten waren besloot ik hierin les te nemen. Dat heb ik slechts anderhalf/twee jaar gehad’, aldus Geurts. Hij voegt toe: “Ik toeterde weleens op de blaasinstrumenten van mijn ouders. Daarom kon ik het bij aanvang al een beetje.” Hij sloot de trompet in zijn hart. Daar kwam in verloop van tijd ook een (schuif) trombone bij. Wilbert heeft beide instrumenten tot in de finesse in de vingers. Hij speelt bij Hofkapel De Knoerissen, dweilorkest De Klankentappers, Broadway Brass met een repertoire van dance/house en popmuziek en Heavy Hoempa die zich richten op heavy metal. Het is nog niet alles. Ook is hij actief bij Disco Snolly live. “Dat is een project met dj’s, danseressen én een live band. Tim Frenken is daar dj, geldt als hét gezicht van Disco Snolly en hij is de Nachtburgemeester van Tilburg. Dat leek mij ook gaaf, maar dan in mijn geboortestad Uden. In gesprek met hem vroeg ik me hardop af hoe ik ooit benoemd zou kunnen worden. Als je echter de titel hebt, mag je elders ook iemand benoemen. Tim heeft me daarom afgelopen zondag officieel geïnstalleerd als Nachtburgemeester van Uden”, doet Wilbert uit de doeken. 

‘Grote grap’
Hij is eerlijk als hij laat weten dat het hele gebeuren begon als een grote grap en dat is het nog steeds een beetje maar: “Ik wil intussen toch dat het meer is dan alleen een ceremoniële titel. Ik zie het als mijn taak om het nachtleven van Uden nog beter op de kaart te zetten. Het zou mooi zijn om feestjes of andere gekkigheid te gaan organiseren en zodoende (nog meer) jeugd een leuke avond/nacht te bezorgen. Ik heb al wat uitbaters links en rechts gesproken en ben nog aan het nadenken over een passende invulling”, aldus Wilbert. Als eerste Nachtburgemeester is hij degene die de toon zet. Wie zijn inauguratie mistte maar hem toch wil feliciteren en/of écht wil horen is welkom tijdens het Heerlijk Hemelrijk Festival op zondag 9 oktober. Geurts speelt er vanaf 14.15 uur met Heavy Hoempa in The Pub. Er is echter al vermaak voor jong en oud vanaf 12.00 uur. Voor tickets en het complete programma: www.heerlijkhemelrijkfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant