Afbeelding

Paddenstoelen zoeken met IVN Uden

Algemeen 160 keer gelezen

UDEN | IVN Uden organiseert zondag 9 oktober een paddenstoelenwandeling voor kinderen en hun (groot)ouders. Om 10.30 uur wordt gestart bij Naat Piek, Pnemstraat 1 in Uden. De wandeling van 2 tot 2,5 km duurt ongeveer 2 uur.

De jeugd van Uden en omgeving. mag mee op zoek naar algemene en bijzondere paddenstoelen. Deze paddenstoelen expeditie wordt begeleid door ervaren natuurgidsen van het IVN Uden. We hopen verschillende soorten te zien wat betreft hun vorm en functie. De wandeling is matig geschikt is voor rolstoel, buggy, rollator of scootmobiel.

Verborgen Rijk
Het zogenaamde Paddenstoelenrijk wordt ook wel het Verborgen Rijk genoemd. Dat komt omdat een paddenstoel of zwam eigenlijk een netwerk van fijne schimmeldraadjes is in de bodem of in het hout van bomen en struiken. De vruchtlichamen van deze schimmels steken vooral in een natte, warme herfst massaal de kop op. Die noemen we dan paddenstoelen. Omdat men vroeger nauwelijks kon verklaren waar paddenstoelen en zwammen vandaan kwamen ontstonden namen als Duivels Ei en Heksenkring. Hier moesten immers wel duistere krachten aan het werk zijn geweest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant