Afbeelding

Half duizend jongeren op bezoek bij Campus Uden

Algemeen 825 keer gelezen

UDEN | Geen normale, ingetogen donderdagmiddag voor Campus Uden, maar een drukte van jewelste. Maar liefst vier onderwijsinstanties waren present om lessen te geven of te krijgen, waaronder het Udens College.

Na een kort welkomstwoord van Guus Daanen werd de dag voor de aanwezige VWO5-leerlingen afgetrapt door de 21-jarige Lara van Galen. De studenten, die voor een designopdracht voor het vak CKV naar Campus Uden waren gekomen, luisterden vervolgens naar haar presentatie over haar carrière als interieurarchitect. Het doel? Informatie verzamelen en inspiratie opdoen om aan het eind van de slag een eigen logo te ontwikkelen. Ondertussen is op de vide, met uitzicht over de presentatie, de HAN druk in de weer. Een groep studenten is naar de Campus gekomen om hier hun nieuwe project te starten. Dit aan de hand van interprofessioneel leren. Leerlingen van studies slaan de handen ineen om moderne problemen op te lossen door met en van elkaar te leren.

Droomeiland
Niet alleen het voortgezet onderwijs is aanwezig, ook het basisonderwijs is van de partij. Basisschool de Tandem uit Uden komt met een groep leerlingen langs om een les te volgen. Een zaal die normaal fungeert als dansstudio, is tijdelijk omgetoverd tot een klein klaslokaal. ‘’Bij ons op school staat het thema geluk centraal. Samen met Campus Uden hebben wij creatieve activiteiten bedacht, waaronder het ontwerpen van je eigen droomeiland. Een leeg stuk land wat de kinderen zelf mogen inrichten’’, vertelt Christian van den Bosch, leerkracht van groep 7/8.
Ook het KW1C was kort maar krachtig aanwezig: 40 leerlingen werden ontvangen in het Podiumhuys en hebben vervolgens ieder drie ondernemers op het handelsplein bezocht.

Feestelijke afsluiting
De dag werd afgesloten met 400 leerlingen van het Udens College. De vijfde- en zesdeklassers werden verwacht om de dag gezamenlijk af te sluiten onder het genot van een hapje, verzorgd door de bewoners van ‘t Handelshuys. Guulke van der Locht, medewerkster bij Campus Uden, spreekt van een topdag: ‘’Alles kwam bij elkaar. Hier krijg zowel ik als het hele team energie van.’’

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant