Half augustus staat de heide in bloei.
Half augustus staat de heide in bloei.

Kuieren over de bloeiende Munse hei en Kanonsberg

Algemeen 2 keer gelezen

UDEN | IVN Oss houdt op zondag 21 augustus een natuurwandeling van zo’n 10 kilometer over de bloeiende Munse hei en Kanonsberg. De wandeling begint om 10.00 uur vanaf het parkeerplaatsje aan het begin van de Slabroekseweg aan de Schaijkse kant, de weg naar kantoor van Staatsbosbeheer, gelegen tussen het ecoduct over de N234 en het viaduct van de A50. Dit is via de parallelweg bereikbaar.

De tocht duurt ruim 3 uur. Een verrekijker is raadzaam om mee te nemen.

De heide op zijn mooist
Natuurgebied De Maashorst is een uitgestrekt en zeer gevarieerd natuurgebied. Uitstekend geschikt om er een lange wandeling over te maken. Normaal zijn de wandelingen van IVN Oss 4 tot 7 km, maar nu met 10 kilometer dus wat meer.
Tijdens de wandeling loop je door bossen, zowel naald- als gemengde bossen, graslanden en heide en loop je over zandpaden of soms over een zogenaamd ‘koe-paadje’ dwars over de hei. Half augustus staat de heide in bloei. De natuurgidsen vertellen onderweg over het gebied en de dieren en planten die ze aantreffen. Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op de website ivn.nl/afdeling/ivn-oss.

Uit de krant

Uit de krant