Yvonne Ree in de Pluktuin.
Yvonne Ree in de Pluktuin.

Een kijkje nemen bij Pluktuin Uden op open dag

Algemeen 4 keer gelezen

UDEN | Pluktuin Uden houdt op zaterdag 20 augustus van 11.00 tot 16.00 een open dag op de Hooistraat. Behalve informatie en een rondleiding op de Pluktuin wordt er verse soep geserveerd, gemaakt van groenten van de tuin.

“Op de Pluktuin gebruiken we geen gif en geen kunstmest”, legt Yvonne Ree van de Pluktuin uit. “Alle groenten, zaad, compost en zelfs het Hooi zijn Skal (biologisch) gecertificeerd. Maar ook worden er verschillende workshops gehouden en kunnen mensen die zelf dingen maken eetbaar, draagbaar, nuttig, kunstig of hun spullen verkopen. Daar zijn voor de verkopers geen kosten aan verbonden.” 

Workshop
Carla Alders geeft op 20 augustus een workshop over hoe belangrijk het eten van goede onbewerkte voedingstoffen is voor het functioneren van allerlei fysiologische systemen en de problemen die je krijgt als je die voeding niet eet. Ook kun je kennismaken met voetreflexPlusmassage door praktijk Via Handen. Daarnaast wordt er een workshop gegeven over het inmaken van groenten zonder dat je daar meteen een weckketel voor nodig hebt. Geertje is aanwezig voor een workshop armbandjes maken. Mensen die willen verkopen of zelf een workshop willen geven kunnen zich aanmelden via pluktuinuden@gmail.com.

Uit de krant

Uit de krant