Een eerdere editie van de openluchtmis.
Een eerdere editie van de openluchtmis.

‘Pop-up’ kerk aan het Piusplein: ‘Openluchtmis Udense traditie’

Algemeen 1 keer gelezen

UDEN | Jaarlijks is op 15 augustus de katholieke hoogfeestdag ‘Maria ten Hemelopneming’. In Uden wordt dat nog volop gevierd. Elk jaar wordt er gezorgd voor een heuse ‘pop-up kerk’ aan het Piusplein. 

“De vrijwilligers staan weer te popelen, om iedereen een comfortabele zitplaats aan te bieden”, vertelt organisator Corné Timmers. “Van allerlei kanten krijgen we medewerking, dan wel sponsoring. Dat is in deze tijd toch bijzonder te noemen.”

Mariakapelletje
De eucharistieviering wordt traditiegetrouw buiten opgedragen bij het Mariakapelletje. “Onder de groene kastanjebomen lijkt alles mooier, onze gebeden lijken wat directer naar boven te gaan.” Op dit moment is het vooral zaak om de vrijwilligers te coördineren, de PR te doen en de stoelen te regelen, dat is de grootste klus. De hele middag zullen er vrijwilligers te vinden zijn om alles te installeren en klaar te zetten. “Met onze ondersteuners moet dat weer lukken, maar het blijft een flinke uitdaging!”, zegt Corné. “De nazit is ook altijd gezellig, met koffie, thee én krentenmik en dit jaar ook muzikale gezelligheid van Niels Swinkels. Het blijft bijzonder en mooi dat Maria zoveel voor de Udenaren betekent.”

Openluchtmis
Pastoor John van de Laar zal in deze heilige openluchtmis voorgaan. De eucharistieviering zal muzikaal ondersteund worden door Intervalkoor Pius X. De aanvang is om 19.00 uur. Mocht het slecht weer zijn dan wordt het Hoogfeest in de Sint Petruskerk gevierd.

Uit de krant

Uit de krant