Afbeelding

Bewoners crisisnoodopvang Boekelsedijk over week naar Horst aan de Maas

Algemeen 19 keer gelezen

ZEELAND | De 150 bewoners van de crisisnoodopvang (CNO) aan de Boekelsedijk in Zeeland vertrekken op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus naar Horst aan de Maas in Noord-Limburg. Daar is een identieke CNO gerealiseerd, met woonunits en een centrale paviljoentent. Deze CNO blijft drie maanden in bedrijf. Daarmee hoeven de bewoners van de CNO Maashorst niet door naar een volgende kortdurende opvanglocatie.

Burgemeester Paul Rüpp van gemeente Maashorst laat weten dat hij tevreden is dat de bewoners niet weer voor twee weken in een sporthal opgevangen worden, maar ook op de volgende locatie voor een wat langere tijd humaan worden gehuisvest. “Tegelijkertijd hadden we er op ingezet dat ze na Maashorst naar een definitieve plek zouden gaan. Dat is voor ongeveer tien gezinnen wel gelukt in de afgelopen 4 weken, maar voor heel veel mensen toch ook niet. Dat is wel teleurstellend. Uiteindelijk is het rondzeulen met mensen natuurlijk echt niet wenselijk en niet menselijk.”

Samenwerking
Het projectteam uit Horst aan de Maas heeft intensief contact met de collega’s in Maashorst, en is ook op werkbezoek geweest om aan de Boekelsedijk ‘de kunst af te kijken’. Ook voor de verplaatsing van de asielzoekers werken Maashorst en Horst aan de Maas samen, om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. De asielzoekers kunnen in Horst gebruik maken van onder meer een sportveld, een terras en voldoende sanitaire voorzieningen.

Uit de krant

Uit de krant