Afbeelding
Foto:

Klassentheater Kersouwe bij Zilveren Basisschool de Palster

Algemeen 384 keer gelezen

UDEN | Basisschool De Palster vierde op dinsdag 21 juni haar zilveren bestaansjubileum. In 1990 zag de school het levenslicht als fusie van bs ’t Schrijverke en bs de Slenk. Door de omstandigheden lukt het niet eerder dit grote feest te vieren. Met alle kinderen werd in Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther een theatervoorstellling Sjakie en de Chocoladefabriek gespeeld.

’s Ochtends gingen alle kinderen van de basisschool uit het Udense Melle met de hulpouders naar De Kersouwe. Even na 9.30 uur werd de dag geopend en werkten alle kinderen in speciaal voor hen ingerichte workshops. Zo gingen kinderen aan de slag met het decor, werd er PR gemaakt, waren er kinderen bezig met grime en werden de decors gebouwd. Daarnaast waren er drie workshops met toneel, zang en dans. Voor de kleuters was er een speciaal programma met allerlei elementen, die ingepast werden in de grote voorstelling.

Prachtige voorstelling
Rond de middag werd er een schoolfoto gemaakt en gingen alle groepen lekker picknicken in het bos. Na de lunch werden de puntjes op de i gezet en werd om 13.15 uur de voorstelling verzorgd voor alle uitgenodigde papa’s, mama’s, broers en zusjes, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Het werd een prachtige voorstelling waar ieder kind, groot en klein, met zijn of haar talent een mooie bijdrage aan leverde. Uiteindelijk werd Sjakie natuurlijk de eigenaar van de grote chocoladefabriek van Willie Wonka. Een groot applaus was er voor alle kinderen van onze school en natuurlijk voor alle vrijwilligers van de Kersouwe, die onze kinderen, het team en ook de ouders een onvergetelijke dag bezorgden.

Uit de krant