Afbeelding

Hoe zit het met nummerbehoud bij overstap naar sim only?

Algemeen 590 keer gelezen

Dat steeds meer mensen overwegen om de overstap naar een sim only abonnement te maken is niet zo vreemd. Bij een dergelijk abonnement sluit je enkel een abonnement af voor de belminuten, smsjes en databundel. De telefoon regel je zelf.

De reden dat veel mensen de overstap overwegen zijn de lagere maandelijkse kosten. Door de inflatie zijn in de afgelopen periode veel producten en diensten in kosten toegenomen, dus besparen op de mobiele telefoonrekening is dan heel mooi meegenomen. Als je huidige toestel nog in prima staat is, dan kan dit een gunstige stap zijn om te maken.

Toch vragen sommige consumenten zich af hoe het nu zit met het nummerbehoud? Want het zou natuurlijk lastig zijn als je al je vrienden, familie en collega’s je nieuwe telefoonnummer moet doorgeven. Gelukkig is het ook bij een sim only abonnement vrijwel altijd mogelijk om je huidige telefoonnummer mee te nemen. De nieuwe provider neemt je bestaande telefoonnummer gewoon over. Je blijft dan ook gewoon bereikbaar, want het nummer gaat pas over naar de nieuwe provider zodra je de simkaart in gebruik neemt. Dit zorgt voor een soepele overgang.

Welk sim only abonnement moet je kiezen?

Online zijn er veel verschillende aanbiedingen te vinden van diverse sim only providers. Doorgaans is het aan te raden om een overzicht te maken van je huidige gebruik op het gebied van data en belminuten. Op basis daarvan kun je een vergelijking gaan maken van de aanbiedingen van diverse providers.

Als je veel online bent met je smartphone, kan een onbeperkt internet abonnement interessant zijn. Wel liggen de kosten hiervoor hoger. Bij een onbeperkte bundel weet je zeker dat je niet over het limiet zult gaan.

Veel providers geven overigens ook de mogelijkheid om de contractduur te kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een 2-jarig abonnement afsluit betaal je per maand minder dan bij een maandelijks opzegbaar abonnement. Het is dus aan te raden om van te voren even over na te denken of je voor de flexibiliteit van een maandelijks opzegbaar abonnement wilt gaan of juist voor het extra voordeel bij een langere contractperiode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant