Bezoekers werden kleurrijk ontvangen in theater Markant.
Bezoekers werden kleurrijk ontvangen in theater Markant. Foto: Jason Setzer

Verkoop theaterseizoen 2022-2023 Markant Uden van start

Algemeen 925 keer gelezen

UDEN | Afgelopen dinsdag ging de officiële verkoop van theaterseizoen 2022-2023 van Markant Uden van start. Op dezelfde avond werd traditiegetrouw het seizoensprogramma gepresenteerd tijdens een feestelijke sneak preview. In een volle theaterzaal werd het publiek meegenomen door het diverse en kleurrijke programma van dit seizoen. Enkele highlights van het programma zijn volgens het theater Ilse DeLange, Pieter Derks, ‘The Prom’, Jan Smit en Ellen ten Damme. Het publiek kon ook genieten van aantal voorproefjes live on stage.

Het thema van deze seizoenspresentatie was kleur, vanwege het kleurrijke programma. De avond werd gepresenteerd door Max van den Burg, die later in het seizoen terugkomt met zijn one-man cabaretshow Cultureel Erfgoed. Het publiek kon proeven van de optredens van de jonge cabaretier Tobi Kooiman, tonprater Andy Marcelissen, de muziek van celliste Hanneke Rouw, musicalhits uit de Musical Autumn Night en Golden Earring klassiekers in een akoestisch jasje gebracht door The Naked Truth. Bijzondere aandacht was er voor Passie voor Pasen. In deze Maashorst editie van The Passion gaat een professionele cast samenwerken met muzikanten, toneelspelers en dansers uit de regio.

Highlights
Natuurlijk werden op deze avond ook diverse highlights van het programma onder de aandacht gebracht. Directeur Jan Wouda vertelt: “Het programma is bijzonder divers. We hebben grote namen weten te strikken zoals Yentl & De Boer, Huub Stapel, Nienke Plas, Guido Weijers, Laura Fygi, OG3NE en The Analogues. Ook wordt er een aantal indrukwekkende verhalen op de planken gebracht. Zo spelen Maartje van de Wetering en Xander van Vledder in ‘Komt een vrouw bij de Dokter’ en is Jan Kooijman te zien in Nureyev. Musicalliefhebbers kunnen genieten van onder meer The Prom, een absolute aanrader. Onze kleine zaal is ook dit seizoen weer hét podium voor nieuw cabarettalent, zoals Klaas Prins en Thijs van de Meeberg. En wat is er leuker dan met de (klein)kinderen naar Robin Hood of Brandweerman Sam te gaan? De kaartverkoop maakte gisteravond al een vliegende start. Vooral Peter Pannenkoek, Waylon, Ilse DeLange en Patrick Laureij zijn enorm populair.”

Topmuzikanten
De seizoenspresentatie werd afgesloten met een muziekbingo in de foyer. Hierin kwamen allerlei hits uit de muziekprogrammering van dit seizoen voorbij. Jan Wouda vertelt: “Muziekliefhebbers zijn ook dit seizoen bij ons weer aan het juiste adres. Zo komen Mart Hoogkamer en The Bluebirds naar Uden en staat The Voice-winnaar Dennis van Aarssen op ons podium. Ook Tim Akkerman, Rowwen Hèze, Kovacs en de 3JS zijn dit seizoen bij ons te zien. Edsilia Rombley komt met haar all-female band naar ons theater voor een intieme soul-avond. Daarnaast hebben we een aantal prachtige tributebands geselecteerd voor odes aan de allergrootste artiesten zoals Elvis, The Beatles, Floyd, U2, Queen, Dire Straits, Frank Zappa en Simon & Garfunkel.”

Theaterpakketten en series
“Voor de liefhebbers van tributes heb ik nog een aanrader,” vervolgt Jan. “Onze Tributeserie, voor een trip down Memory Lane. Uit acht geselecteerde tributes kiest onze gast zelf zijn vier favorieten voor een speciale actieprijs. En voor de échte theaterfan is er het Theater Kwartet, een theaterserie waarbij je als gast vier favorieten kiest uit een bijzondere selectie voorstellingen, kriskras door alle genres heen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant