Afbeelding

Wilde grazers en de wijst in kinderboek over De Maashorst

Algemeen 402 keer gelezen

MAASHORST | Monique van Rossum presenteerde afgelopen weekend bij Hartje Groen in Schaijk de proefdruk van haar tweede kinderboek onder de titel ‘Zilveren Maan ontdekt oerschatten in De Maashorst.’ Hoofdpersoon is net als in haar eerste boek ‘Zilveren Maan’, het alter ego van het meisje Annabel, dat de ‘oerschatten’ van de Brabantse Maashorst ontdekt. Daaronder de wilde grazers, de wijst en archeologische vondsten.

Het is een leuk en wetenswaardig boek geworden voor kinderen van de basisschool maar ook geschikt voor ouders om voor te lezen. De illustraties zijn van Anke Willems. Het boek kwam mede tot stand dankzij een bijdrage van het stimuleringsfonds van Stichting Maashorst in Uitvoering. Hoofdpersoon in dit boek is dus Annabel, een jong meisje dat graag in de natuur is en daarin allerlei avonturen beleeft. De naam ‘Zilveren Maan’ is door haar oma gegeven. Vanwege haar nieuwsgierigheid ontdekt ze van alles over de natuur in De Maashorst, het Oergebied in Brabant. Daardoor draagt het boek in hoge mate bij aan natuureducatie over het gebied. Het boek is tweede helft december bij de regionale boekhandel en andere verkooppunten verkrijgbaar voor 13,95 euro maar wie het voor Kerstmis zeker in huis wil hebben, of ook het eerste deel wil bestellen, kan een mailtje sturen naar schrijfster Monique via moniquevanrossum@telfort.nl.

Monique van Rossum
De in Schaijk wonende Monique van Rossum (1965) las al op jonge leeftijd boeken en brengt haar tijd graag door in de natuur.
Het was haar droom als kind om ooit zelf kinderboeken te schrijven en te publiceren.
Door haar werk op het gebied van ecologie bij Rijkswaterstaat levert ze dagelijks een bijdrage aan natuurplannen en voorlichting.

Uit de krant