Afbeelding

GoedeDoelenWeek Uden bijna van start

Algemeen 238 keer gelezen

UDEN | De collecte van GoedeDoelenWeek Uden staat voor de deur. De komende weken verspreiden zo’n 500 collectanten de enveloppen huis-aan-huis, waarna de daadwerkelijke collecte loopt van 20 tot en met 25 september.

De tijd van rammelende collectebussen is vrijwel voorbij. Om het aantal contactmomenten aan de deur te minimaliseren, bellen collectanten slechts eenmaal aan om de collecte-envelop met het invulformulier te overhandigen. Ook leggen ze dan uit hoe de collecte in zijn werk gaat. Jan van den Boom (voorzitter van Stichting GoedeDoelenWeek Uden) kijkt uit naar de collecteweek. “Vooral dankzij het succes van vorig jaar, waarin Udenaren ruim 48.000 euro doneerden. Een prachtig bedrag, dat we dit jaar hopen te overtreffen.” 

Online of contant doneren
Doneren kan op welgeteld vijf manieren:

  • Online (via goededoelenweekuden.nl)
  • Contant
  • Via een eenmalige machtiging
  • Via een overboeking op de bankrekening van GDW Uden
  • Periodiek. 


Op de website van GoedeDoelenWeek Uden staat uitleg over alle donatievormen. Zo vinden donateurs er informatie over hoe schenkingen verdeeld worden over de zeventien nationale fondsen, en kunnen ze via een beveiligde omgeving direct doneren.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat GDW Uden de collecte op deze manier organiseert. De eerste editie verliep naar tevredenheid. Jan van den Boom: “Onze collectanten hoeven nu maar één keer langs de deuren, waardoor we Udenaren veel minder vaak ‘storen’. In coronajaar 2020 zagen we dat deze manier van collecteren veel potentie heeft. Dit jaar hebben we de puntjes op de i gezet, we zijn klaar voor een sterke collecteweek. Met nu al veel dank aan al onze vrijwilligers, wiens inzet echt hartverwarmend is.”

GoedeDoelenWeek Uden
In 2020 bundelden de collectes van 17 CBF-geregistreerde fondsen hun krachten in één collecte. In Uden coördineert Stichting GoedeDoelenWeek Uden de collecte. Er zijn ruim 600 vrijwilligers actief voor de stichting. Wie ook een steentje wil bijdragen, kan terecht op www.goededoelenweekuden.nl. Ook in de kernen Volkel en Odiliapeel vindt in dezelfde week de collecte plaats.

Uit de krant

Uit de krant