Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Toch een wandelvierdaagse voor kinderen van Kindcentrum Het Speleon

Algemeen 599 keer gelezen

UDEN | Eigenlijk zou afgelopen week de jaarlijkse Avond4daagse in Uden plaatsvinden, maar net als vorig jaar kon deze nog niet doorgaan door het coronavirus. Wel was er de Avond4daagse Home Edition, en daar maakten ook kinderen van Kindcentrum Het Speleon gebruik van.

Het idee kwam van een ouder uit groep 3, waarna er een groep van 17 kinderen ontstond die er klaar voor waren om te gaan wandelen. Van 8 tot en met 11 juni wandelden ze iedere avond 5 kilometer een vooraf zelf gemaakte en uitgezette route.

De eerste avond ging de wandeling door de wijk Hoeven, de tweede avond richting Hengstheuvel, de derde avond door park Melle en de laatste avond door de wijk Bitswijk-Vijfhuis. De kinderen genoten van de route en het wandelen, maar natuurlijk het meest van de ijsjes, chipjes, aardbeien, druiven, komkommer, meloen en ranja. Op de laatste avond werden ze ook nog verrast bij de start door de juffen van groep 3 die een avond mee gingen wandelen. Bij de finish stonden de ouders, die vanwege corona niet allemaal mee mochten wandelen, en opa’s en oma’s op de kinderen te wachten. Daar werden ze met groot applaus binnen gehaald. Toen was het de beurt aan de juffen om de welverdiende avond4daagse medaille uit te delen en was het feest compleet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant