Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Zorgmedewerkers in de regio gaan meehelpen met vaccineren

Algemeen 478 keer gelezen

REGIO | Ruim 150 medewerkers, zowel verpleegkundigen, bekwame en bevoegde verzorgenden, als artsen uit Brabantse verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, GGZ, verslavingszorg en een ziekenhuis gaan helpen bij het vaccineren tegen het coronavirus. Zij zijn sinds maandag werkzaam op de acht vaccinatielocaties van de GGD Hart voor Brabant.

Sinds maandag worden er door de GGD Hart voor Brabant 90.000 coronavaccinaties per week gezet. Om deze ‘monsterklus’ te klaren moesten er honderden mensen met een medische achtergrond worden aangetrokken. Therese Claassen Directeur Publieke Gezondheid: “Onze professionals werken hard aan de vaccinatie van honderdduizenden Brabanders. De komende weken zitten we op de piek van het aantal vaccinaties. Dat is een stevige uitdaging en daarbij konden we alle hulp gebruiken. Hiervoor moesten er honderden mensen met een medische achtergrond worden aangetrokken. De zorgpartners uit de regio hebben actief aangeboden om ons te helpen en daar hebben we graag gebruik van gemaakt. De bereidheid om te willen helpen, is enorm.”

Vaccinatie gaat nu voor alles
De zorginstellingen en ziekenhuizen uit de regio zoals Mijzo, Thebe, De Wever, Zorggroep Elde Maasduinen, Brabantzorg, Laverhof, Vivent, Novadic Kentron, SWZ, GGZ Oost-Brabant, GGZ Breburg en Bernhoven Ziekenhuis hebben hun medewerkers opgeroepen zich aan te melden en soms zelfs mensen speciaal vrij gemaakt hiervoor. Annet Boekelman, bestuurder van zorgorganisatie Mijzo: “Vaccinatie gaat nu voor alles. We willen allemaal dat de maatschappij weer zo snel mogelijk open kan en dat corona wordt bestreden. Als wij daar als zorginstellingen aan bij kunnen dragen door zoveel mogelijk te vaccineren, dan doen we dat. We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Ook Jacqueline Joppe bestuurder van Zorggroep Elde Maasduinen onderschrijft het belang van vaccineren: “Het is goed nieuws dat het vaccineren in Nederland steeds sneller gaat. Ik hoop dat veel mensen gehoor geven aan hun uitnodiging. Want hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe eerder we uit deze crisis komen. Als zorgorganisatie vinden wij het vanzelfsprekend om hier aan bij te dragen.”

90.000 vaccinaties per week
Tot half juli helpen ruim 150 medewerkers van zorginstellingen en ziekenhuizen mee op de vaccinatielocaties. Een deel maakt de vaccins klaar als ‘optrekker’, anderen verzorgen de daadwerkelijke vaccinatie. Ook is er hulp van artsen en ‘triagisten’ om te beoordelen of mensen met bepaalde gezondheidsklachten mogen worden gevaccineerd. Therese Claassen: “De piek van het vaccinatieprogramma is vandaag begonnen. We zetten deze week zo’n 90.000 vaccinaties. Iedere volwassene die dat wil, moet voor half juli ten minste één prik hebben gehad. Met alle hulp van de zorginstellingen uit onze regio kunnen we dat zeker waarmaken.”

Uit de krant

Uit de krant