Wout draagt zijn project op aan getroffenen van het coronavirus. (foto: Wout van de Donk)
Wout draagt zijn project op aan getroffenen van het coronavirus. (foto: Wout van de Donk)

Jonge Udense fotograaf start project ‘The People Of COVID-19’

Algemeen 805 keer gelezen

UDEN | De Udense fotograaf Wout van de Donk (26) is gestart met het project 'The People Of...'. In de eerste editie van het project wil hij de impact van COVID-19 op onze samenleving laten zien. "Ik ben op zoek naar mensen die hun verhaal willen doen. Niet alleen over wat ze meegemaakt hebben, maar ook over de toekomst."

Met 'The People Of...' wil Wout de aandacht vestigen op gebeurtenissen die hun stempel drukken op de samenleving en het leven op onze planeet. Omdat het coronavirus nadrukkelijk aanwezig is in iedereens wereld momenteel, is dat het onderwerp waar Wout zich nu op focust. Op dit moment is hij bezig met het vastleggen van de eerste verhalen. "Het gaat om persoonlijke verhalen en portretten van mensen die iets met het coronavirus te maken hebben gehad", vertelt hij. "Dat kan iemand zijn die zelf corona heeft gehad, maar ook mensen die anderen aan het virus verloren hebben, of een bedrijf dat door dit alles plat ligt." Hij blikt hierin niet alleen maar terug. "Ik miste tussen alle projecten die er momenteel zijn de aandacht voor de toekomst. Natuurlijk blikken we ook terug, maar ik vind het daarbij belangrijk om naar de toekomst te kijken, om er op die manier achter te komen wat de impact van het virus is." Hij draagt het project op aan mensen die persoonlijk getroffen zijn door COVID-19. "Door hun boodschap te delen hoop ik voor een groot publiek de impact van corona op een mensenleven in beeld te brengen."

Tentoonstellen
De Udenaar wil nu vooral zoveel mogelijk verhalen verzamelen. "Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Omdat ik zelf uit Uden kom, komen veel van mijn contacten hier uit de regio. Maar mensen uit het hele land kunnen bij me terecht om hun verhaal te doen. Ik hoop natuurlijk dat het uitgroeit tot iets groters. Misschien dat ik op termijn de foto's samen met de verhalen kan tentoonstellen in bijvoorbeeld de publiekshal van het gemeentehuis of ziekenhuis, of in andere openbare ruimtes."

Meedoen
Wil jij je verhaal delen en meedoen aan het project van Wout? Je kunt contact opnemen via de website www.woutvandedonk.com, via tpo@woutvandedonk.nl of via 06 25 23 78 56. Wanneer de eerste verhalen worden gepubliceerd zijn deze te vinden op zijn website.

Uit de krant

Uit de krant