Afbeelding

Bibliotheek Uden biedt hulp bij de app CoronaMelder

Algemeen 289 keer gelezen

UDEN | Wie vragen heeft over de app CoronaMelder of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de bibliotheek Uden.

Iedereen kan de app CoronaMelder downloaden op zijn of haar telefoon. De app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kan laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

Informatie
Je kan zelf kiezen of je deze app wel of niet op je telefoon wilt.
Op de website www.nobb.nl is veel informatie te vinden die kan helpen bij het maken van je keuze. Zoals handige links naar ‘hoe werkt de app?’ en ‘hoe veilig is de app?”. Deze informatie kan je helpen bij het maken van die keuze. Wie hulp nodig heeft bij het installeren van de app kan ook bij bibliotheek Uden terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid, dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant