Afbeelding

Je favoriete boeken blijven lezen met de BoekenBezorgDienst aan huis

Algemeen 238 keer gelezen

UDEN | Door de situatie met corona blijven sommige mensen het liefst zoveel mogelijk thuis. Voor deze groep is er de BoekenBezorgDienst. Vrijwilligers van de bibliotheek bezorgen boeken dan gratis aan huis bij leden van de bibliotheek.

De BoekenBezorgDienst is bedoeld voor mensen die lid zijn van de bibliotheek, maar (tijdelijk) niet in staat zijn om zelf te komen. Omdat ze voor een langere tijd ziek zijn bijvoorbeeld of omdat ze niet mobiel genoeg zijn. Ook het coronavirus kan een drempel zijn om het huis te verlaten. De BoekenBezorgDienst is er voor jong en oud. Wie zich heeft aangemeld, wordt één keer in de vier weken door een vrijwilliger bezocht voor het brengen en ophalen van materialen. Dat kunnen romans zijn, grootletterboeken, informatieve boeken of luisterboeken. Medewerkster van de Bibliotheek Dorie van Eldijk coördineert de BoekenBezorgDienst: “We begrijpen dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om naar de bibliotheek te komen, vooral nu met corona. Met de BoekenBezorgDienst kunnen mensen toch hun favoriete boeken blijven lezen.”

Telefonisch aanmelden
Wie gebruik wil maken van de BoekenBezorgDienst kan zich telefonisch of via e-mail aanmelden. Vervolgens wordt een (telefonisch) kennismakingsgesprek gepland waarin de interesses en voorkeuren worden besproken. Deze service wordt aangeboden in alle vestigingen van de bibliotheek in de gemeente Uden. Aanmelden kan telefonisch bij Dorie van Eldijk op het volgende telefoonnummer: 0413 26 31 01 of via e-mail contactuden@nobb.nl.

Uit de krant

Uit de krant