Een trotse Joy met haar boek in haar handen en haar hondje naast haar. (foto: Henk Lunenburg)
Een trotse Joy met haar boek in haar handen en haar hondje naast haar. (foto: Henk Lunenburg)

Udense Joy maakt groeiboek voor honden: 'Mooie herinnering aan je beste maatje'

Algemeen 841 keer gelezen

UDEN | Een groeiboek bijhouden voor je kinderen is de meesten wel bekend, maar wist je dat er ook een groeiboek voor honden bestaat? Het idee voor zo’n boek lag bij de Udense Joy Villanueva (23) al een aantal jaar op de plank, en dit jaar besloot ze er meer mee te gaan doen. Binnenkort brengt ze het ‘Het Groeiboek voor Honden’ uit.

Tijdens haar dierenopleiding zette Joy samen met een aantal medestudenten een project op: een groeiboek voor honden. “Dat is geloof ik nu alweer zo’n 3, 4 jaar geleden”, vertelt de dierenliefhebster. “Er is na de opleiding nooit meer iets met het idee gedaan. Dit jaar dacht ik er weer aan. In overleg met mijn toenmalige klasgenoten ben ik alleen doorgegaan met het project.” Het doel: het daadwerkelijk laten drukken en uitbrengen van het boek. “Het idee achter het boek is voornamelijk om andere mensen een mooie herinnering aan hun beste maatje te geven en de mooie momenten goed te kunnen vastleggen”, gaat Joy, die zelf thuis drie honden heeft, verder. “Daarnaast zijn er allerlei tips in het boek opgenomen zodat je nuttige informatie kan lezen.” Ook is er plek voor een pootafdruk. Er zit zelfs een zakje in het boek waar je een plukje haar en tandjes van de hond in kwijt kan.

Toekomst
Joy werkte een aantal jaren met werkhonden, waar ze een vervelend incident meemaakte. “Ik werd daar op een dag aangevallen door een hond. Uit angst ben ik gestopt met dit werk.” Toch zit het voorval de liefde voor dieren en ook voor honden niet in de weg. “Ik heb er wel angst en onzekerheid bij honden die ik niet ken aan overgehouden, maar na iets naars mee te hebben gemaakt is daar dit mooie boekproject voor de toekomst wel een soort van uit voortgekomen.” En dat is niet het enige; er staan nog meer boeken op de planning. “De dummy van het groeiboek voor honden is nu klaar. Over een aantal weken wordt deze gedrukt. Inmiddels ben ik alweer bezig met het ontwerpen van een groeiboek voor katten en paarden, waarvoor ik de teksten aan het schrijven ben. Daarbij werk ik aan nog een ander project, dat ook in het teken staat van dieren. Maar daar kan ik nog niet al te veel over zeggen”, besluit de Udense. Het groeiboek is over een aantal weken te koop. Houd deze krant in de gaten voor de verkooppunten.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant