Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Gratis rugscreening bij Chiropractie Uden-Veghel

Algemeen 942 keer gelezen

UDEN | Mark Bevers, eigenaar van Chiropractie Uden-Veghel, heeft een duidelijk doel: mensen op een effectieve en wetenschappelijke wijze helpen en daarmee de moderne chiropractie op de kaart zetten. Hij en zijn collega's Jim Zeelen en Pim Robijns bieden daarom in de maanden juli en augustus een gratis screening aan.

Ze boden deze gratis screening ook al in maart en april aan, maar het Coronavirus gooide roet in het eten. Daarom wordt de actie nu doorgezet naar de maanden juli en augustus.

Chiropractie
Chiropractie is een medische discipline die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het gehele bewegingsapparaat. Een chiropractor is de expert op het gebied van rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom en het zenuwstelsel. Ook klachten buiten de wervelkolom kunnen goed behandeld worden met chiropractie: spierklachten en andere gewrichtspijnen. "Het doel van de behandeling is vooral pijnverlichting, functieverbetering en het verbeteren van de kwaliteit van leven en sportprestaties", legt Mark uit. "Maar ook behandelen wij preventief. Mensen hebben vaak al klachten wanneer ze hier komen, maar je kunt ze natuurlijk het allerbeste proberen te voorkomen. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter."

Gratis screening
Geïnteresseerden kunnen in juli en augustus gratis en geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een screening bij Chiropractie Uden-Veghel aan de Rondweg 15 in Uden. "Tijdens de screening kunnen mensen hun klachten bespreken en geven wij advies en tips. Het is dus geen behandeling, maar een kort onderzoek waarbij mensen kennis kunnen maken met chiropractie. Wij vinden het belangrijk dat mensen weten dat chiropractie een wetenschappelijk bewezen en effectieve behandelmethode is. Mensen hebben het idee dat het iets 'zweverigs' heeft, maar dat is totaal niet zo. Ook denken velen dat we alleen maar 'botten kraken', maar we doen veel meer dan dat. Een belangrijk onderdeel van onze behandeling is bijvoorbeeld ook voorlichting, spiertechnieken, dry needling en revalidatieoefeningen. We hebben een goede samenwerking met huisartsen en andere specialisten, sommige huisartsen zijn zelf bij ons onder behandeling. In onze praktijk gaan we doelgericht te werk en willen we mensen graag op korte termijn helpen. Ik heb weleens een patiënt gehad die maar liefst 21 keer bij een andere behandelaar was geweest en die niet beter werd. Dit is natuurlijk absurd. We willen mensen drie of vier weken intensief behandelen. Dat zijn gemiddeld zo'n vijf tot zes behandelingen, afhankelijk van de klachten. Als er dan niets verbetert, moeten we eventueel verder gaan kijken of doorverwijzen naar een ander medisch specialist."

Samenwerking
De praktijk is het afgelopen jaar flink gegroeid. "We krijgen steeds meer erkenning. Mensen leren chiropractie kennen en begrijpen steeds beter wat het inhoudt." We proberen dan ook een zo goed mogelijke voorlichting te geven aan patiënten. "We leggen bijvoorbeeld uit wat de functie van de rug is en hoe mensen goed met hun rug om dienen te gaan. Dat is heel belangrijk." Onze praktijk heeft goede samenwerkingen met andere medisch specialisten in Uden en omstreken zoals huisartsen, fysiotherapeuten en podotherapeuten. In de praktijk kun je ook terecht bij fysiotherapeuten Joke Schoenmakers en Roy Bongers van fysiotherapie Myosana Uden.

Zorgverzekeraar
De consulten bij Chiropractie Uden-Veghel worden door vrijwel iedere zorgverzekeraar vergoed. De vergoedingen verschillen per zorgverzekeraar en de afgesloten polis. Chiropractie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, hiervoor geldt dus géén eigen risico. Om behandeld te worden bij de chiropractor heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt rechtstreeks een afspraak maken.

Vernieuwde website
De praktijk is onlangs voorzien van een nieuwe huisstijl, en ook de website heeft een nieuwe look gekregen. Wilt u een afspraak maken voor de gratis screening of bent u op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de vernieuwde website van de praktijk: www.chiropractie-udenveghel.nl of bel naar 0413 - 248 010.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant