Marike en Simone, met één van de dagboeken in het midden. (foto: Henk Lunenburg)
Marike en Simone, met één van de dagboeken in het midden. (foto: Henk Lunenburg)

Persoonlijke verhalen in een doorgeefdagboek

Algemeen 1.144 keer gelezen

UDEN | Nu de werkzaamheden van Kunst en Spijs even op een lager pitje staan, gaan Marike Daverveld en Simone Boogers op zoek naar andere manieren om hun creativiteit tot leven te brengen. Na hun spandoekenactie bij Ziekenhuis Bernhoven en verzorgingshuizen, slingerden ze in april tien lege dagboeken Uden in, in de hoop dat deze eind juni gevuld terugkomen met persoonlijke verhalen van Udenaren in coronatijd.

De 'doorgeefdagboeken' reizen al bijna twee maanden van huis naar huis. "Het is de bedoeling dat iemand erin schrijft, en dan het boek weer doorgeeft aan iemand anders. Zo gaat dat de hele tijd door", legt Marike uit. "We hebben ze verspreid onder verschillende mensen, zoals ambulancepersoneel en iemand die op de IC heeft gelegen. Van jong tot oud. Daarmee hopen we hele gevarieerde verhalen terug te krijgen." Een selectie van die verhalen wordt uiteindelijk gebundeld tot één boek, met de titel 'Lief Dagboek'. Ook komen er illustraties van Gert de Goede bij te staan. "Het is de bedoeling dat de boeken in de boekhandels komen te liggen", vertelt Simone. "Met de opbrengst daarvan willen we een nog te bepalen goed doel blij maken."

Verbinding
De dames hebben zelf geen idee waar de boeken nu rondzwerven. "Hopelijk zijn ze allemaal nog onderweg en kunnen we volgende maand lezen hoe Udenaren deze bizarre tijden meemaken." Marike: "Het gaat niet alleen om de emotionele verhalen, natuurlijk mogen ook mooie anekdotes opgeschreven worden. Ik zou het heel mooi vinden als we door deze persoonlijke verhalen te delen dichterbij elkaar komen te staan. Hiermee creëren we respect voor én meer verbinding met elkaar. En dat is belangrijk in deze tijden."

Uit de krant

Uit de krant