Afbeelding
Foto: Gemeente Uden

Staatssecretaris Knops brengt bezoek aan Uden

Algemeen 672 keer gelezen

UDEN | Raymond Knops, staatssecretaris Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, bracht vandaag een werkbezoek aan de gemeente Uden. Hij werd in het gemeentehuis van Uden ontvangen door burgemeester Hellegers. Ze spraken onder andere over de impact van het Coronavirus binnen de gemeente Uden en welke invloed dit heeft op het dagelijkse leven van inwoners en ondernemers. Ook werd er gesproken over de intensieve samenwerking met ziekenhuis Bernhoven.

Burgemeester Hellegers heeft aangegeven blij te zijn met snelle regelingen die het kabinet beschikbaar heeft gesteld voor onder andere de bedrijven, maar heeft ook aandacht gevraagd aan het kabinet voor de toekomst. De hulp van de landelijke overheid is ook na de crisis hard nodig voor ondernemers en inwoners. Burgemeester Hellegers wees er op dat gemeenten nu al door decentralisaties als bijvoorbeeld de jeugdhulp in problemen komen en heeft er in dat kader op gewezen dat gemeenten straks waarschijnlijk voor nog grote financiële problemen komen te staan om voorzieningen in gemeenschap bereikbaar en betaalbaar te houden voor alle inwoners. Hij heeft er bij staatssecretaris Knops op aangedrongen dat het kabinet voorkomt dat er door de Coronacrisis een tweedeling in de samenleving gaat ontstaan.

De staatssecretaris stak de burgemeester en daarmee heel de bevolking van Uden, een hart onder de riem en sprak vol bewondering over de gecoördineerde aanpak van de gemeente en Bernhoven, in de door het Coronavirus zwaar getroffen Uden. De staatssecretaris sloot nog kort (digitaal) aan bij de vergadering van het Dagelijks Bestuur van de Veiligheidsregio. Later op de dag bracht de staatssecretaris ook een bezoek aan de gemeente Meierijstad.

Uit de krant