Recycle Sint denkt ook aan duurzaamheid.
Recycle Sint denkt ook aan duurzaamheid.

Recycle Sint: 'Ruilen is het nieuwe kopen'

Algemeen 575 keer gelezen

UDEN | Het lijkt nog ver, maar het 'heerlijk avondje' zit er weer aan te komen. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen, en dat gaat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren. De Udense Mascha Bongenaar organiseert daarom, in samenwerking met Kindercentrum De Vlindertuin, de Recycle Sint speelgoedruilmarkt op woensdag 6 november.

De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Mascha Bongenaar organiseert dit jaar voor de tweede keer een speelgoedruilmarkt in Uden. "Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen", legt ze uit. "Het geruilde speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en haar eigen kinderen worden weer blij van het ingebrachte speelgoed van anderen." Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen. "Vorig jaar was de speelgoedruilbeurs een groot succes, met een enorme opkomst. We hopen dat dit jaar minstens te herhalen."

Overconsumptie
Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau 'Branding A Better World' is het hier mee eens. Algu: "Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. 'Van ruilen komt huilen' wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu."

Informatie
De speelgoedruilmarkt in Uden vindt plaats op woensdag 6 november in Kindercentrum De Vlindertuin aan de Bronkhorstsingel 9 in Uden. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren van 19.00 tot 19.30 uur. Om 19.30 uur kan het ruilen beginnen. Wil je meer weten? Kijk voor meer informatie op de website recyclesint.org.

Uit de krant

Uit de krant