Afbeelding

Recycle Sint: 'Waarom elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen?'

Algemeen 674 keer gelezen

UDEN | Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is het weer tijd voor het 'heerlijk avondje'. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert de Udense Mascha Bongenaar in samenwerking met Kindercentrum De Vlindertuin een 'Recycle Sint' op woensdag 7 november.

Mascha Bongenaar, initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt in Uden, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. "Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen?", vraagt ze zichzelf af. "En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt een groot succes in andere gemeenten dus we hopen dit jaar ook op een hoge opkomst in Uden." Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact Bureau 'Branding A Better World' is het hier mee eens: "Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu."

Recycle Sint
Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. De speelgoedruilmarkt in Uden vindt plaats op 7 november in Kindercentrum De Vlindertuin aan de Bronckhorstsingel 9. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren van 19.00 tot 19.30 uur, en om 19.30 uur kan het ruilen beginnen. Meer weten? Kijk voor meer informatie op de website www.recyclesint.org.

Uit de krant

Uit de krant