Henry van Wanrooy wil wijziging in aantal gespeelde wedstrijden
Henry van Wanrooy wil wijziging in aantal gespeelde wedstrijden Foto: Peter Kuijpers

3D-3C-Schaatsen of voetballen komend weekend?, Henry van Wanrooy wil wijziging gespeelde wedstrijden

112 1.109 keer gelezen

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven slaat de winter toe. De schaatsen mogen uit het vet en de koek-en-zopie tenten kunnen opgebouwd worden. Of dit al invloed heeft op het komende programma is even afwachten. Vooral de grasvelden zullen steenhard worden. Op het kunstgras zal op de meeste plekken wel gespeeld kunnen worden. Op deze site houden we u hiervan exact op de hoogte. Lees zeker de geponeerde interessante stelling van Avanti'31 trainer Henry van Wanrooy.

Door: Peter Kuijpers

Trainer Johan Vullings kijkt nog even om naar de derby van afgelopen zondag in Vianen: "Dat we tegen Vianen verloren was zeker onnodig. Als je ziet dat we twee halve kansen weggegeven die tot tegendoelpunten leiden en zelf een viertal opgelegde kansen krijgen om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen maar deze missen dan is dat teleurstellend. Uiteindelijk telt het resultaat en dat spreek niet voor ons. Natuurlijk is het aantal afgelastingen niet ideaal, maar daar hebben we weinig invloed op. Wij moeten zorgen dat we desondanks in ons ritme blijven. Het zijn kleine dingen die het verschil maken, dus daar gaan we mee aan de slag zodat het kwartje weer onze kant op gaat vallen. De groep wil daar hard voor werken dus daar heb ik veel vertrouwen in." Om half drie fluit scheidsrechter Hajo voor het begin op De Berkte in Haps.

Vitesse – Sparta'25
Het wordt bijeen harken van punten voor Vitesse'08. Daar zeggen we niets nieuws mee. De ploeg uit Gennep heeft het moeilijk momenteel wat zich vertaalt in de voorlaatste plek voor competitie laatste Hapse Boys. Sparta'25 blijkt plots ook van vlees en bloed te zijn en kreeg de bekend de pin op de neus van Handel. Een ploeg die ons universum aan het ontstijgen is lijkt wel door gewoon alles te winnen. Adel verplicht en Sparta'25 lijkt alleen met drie punten tevreden te kunnen vertrekken zondag vanaf de mooie Heijkuul in Gennep.Volkel zondag zware kluif aan Olympia'18

Volkel – Olympia'18
Over de soap met de shirtsponsor die momenteel heerst in Volkel willen we eigenlijk niet zoveel kwijt. Er is in diverse media al voldoende over geschreven. Bijzonder vervelend als je dit als club overkomt en de voorzitter en clubsponsor de verbale wapens laten kletteren. Opvallend is wel als je spelers of begeleiding over het 'borrelvraagstuk' spreekt er niemand iets over kwijt wil en gelijk hebben ze. Voetbal is veel belangrijker Tom toch? "Wij als team sluiten ons af van alle prikkelingen van buitenaf en focussen ons op het voetbal. Zondag komt er een goed voetballende ploeg naar Volkel. De heen wedstrijd werd weliswaar gewonnen, maar we hebben daar 90 min onder druk gestaan en dat gebeurt ons niet vaak. Dit was ook een goede les voor ons geweest. Iedereen weet dat we top moeten zijn om van deze goede voetballende ploeg te winnen. We zijn weer fitter aan het worden als groep en dat hebben we nodig de aankomende wedstrijden. Donderdag hebben we eerst nog een beker wedstrijd tegen Volharding 2 en dan gaat de focus op Olympia." Zondag de topper tegen Olympia'18 uit Boxmeer dat op een vierde plek vier punten lager bivakkeert dan Volkel. Een mooie clash dat zeker. Scheidsrechter op De Eeuwsels is scheidsrechter De Graaf en die fluit om 14.30 uur voor aanvang.

Vianen Vooruit – Excellent
Opnieuw een thuiswedstrijd voor Vianen Vooruit dat donderdag ook nog bekert in Horst tegen eersteklasser Wittenhorst. De club en trainer kijken terug op een heerlijk weekend. Trainer Niels Voet: "Een leuke zege inderdaad op Haps. Was aardig druk net als altijd. Belangrijk ook voor ons dat we weer drie punten pakken. Onderin toch dicht bij elkaar. Excellent leeft minder, maar na de vorige keer willen wij deze wedstrijd wel winnen. Enigste verlies deze competitie. We draaien lekker, maar zondag misten we gewoon drie basisspelers, Roy Daamen, Wout van de Wiel en Rik Willemsen. De spelers die hun plek hadden ingenomen hebben het verdienstelijk gedaan. Ons doel is rechtstreeks handhaven. Dat we ons manifesteren als stabiele derdeklasser is de verdienste van de selectie, en is mooi voor de club. Zondag zijn er nog een paar twijfelgevallen" ,zeg Niels Voet trainer van Vianen Vooruit.
Donny van Herpen vorig seizoen tijdens Handel - Berghem Sport

Berghem Sport – Handel
Een snoeiharde 1-5 nederlaag voor het team van trainer Dennis Kroes van Berghem Sport thuis tegen Boekel Sport. "Ik herkende mijn team niet, onbegrijpelijk." Zondag komt Handel dat iedereen blijft verbazen en overwinning op overwinning stapelt. Een jaar geleden zou Handel de underdog zijn, maar in de gegeven omstandigheden is die rol weggelegd voor Berghem Sport. Dé vraag hoe de ploeg van Handel-trainer Tom Jacobs hier mee om kan gaan. Kroes koestert alleen de eerste 25 minuten: "Zondag was het na ongeveer 25 minuten helemaal weg, we begonnen goed, maar na de tegenslag van de 1-1- zag je het zelfvertrouwen weg spoelen. Zondag Handel, een lastig te bespelen ploeg die het gewoon uitstekend doet. In de uitwedstrijd hebben we mede ook door omstandigheden een pak slaag gehad. Dit willen en moeten wij in de thuiswedstrijd recht gaan zetten. Moeten wel even kijken of iedereen beschikbaar is want de griep heeft ook in Berghem toegeslagen, maar anders is iedereen fit en zullen we volle bak voor de dag komen."

Boekel Sport – DAW
Boekel Sport won afgelopen zondag ruim zoals hier boven beschreven. Vriend en vijand zijn het roerend eens dat de club matig presteerde tot nu toe. Maar nu lijkt John Elbers grip op de groep te krijgen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een twaalfde plek in februari ondermaats is voor de club uit Boekel. Zondag een prima ijkpunt als koploper DAW naar De Donk komt. Hoofdklasser O.S.S.'20 is dat niet waar Boekel Sport dinsdag met 7-0 verloor. Elbers: "Afgelopen zondag was een zeer belangrijke uitzege bij Berghem Sport. Het was een collectieve overwinning en hopelijk kunnen we het goede gevoel meenemen naar as zondag mits koning winter geen roet in het eten gooit. Op dit moment is alles fit en met DAW hebben we nog een appeltje te schillen, helaas uit verloren maar wij hadden op basis van de tweede helft zeer zeker de gelijkmaker verdiend. We zullen het aanstaande zondag om 14.30 uur gaan beleven op sportpark de Donk in Boekel."

Fysieke strijd
DAW dat zondag de tweede nederlaag noteerde uit bij Stormvogels'28. Trainer Rob van der Ven evalueert en kijkt vooruit: "Na een prima openingsfase werd ook deze wedstrijd op natuurgras een fysieke strijd en dit keer waren we, met carnaval in de benen wellicht, niet bij machte om het verschil te maken. Natuurlijk was de teleurstelling groot, maar we moeten er ook niet te dramatisch over doen. We zullen dit seizoen nog wel vaker niet tot winst komen (iedereen kan van iedereen winnen) en het is zaak om het totaalplaatje te blijven zien. We weten dat we ook zondag weer alles zullen moeten geven, willen we kans maken op een overwinning in Boekel. Ook gewoon een prima ploeg dat evenals een aantal andere teams eigenlijk te laag staat op de ranglijst, gezien hun kwaliteiten. Maar eerst donderdag nog "even" uit naar Rhode voor de beker. Niet ideaal natuurlijk, maar goed voor het ritme zullen we maar zeggen."

3C Zuid-1 Zwaluw VFC – Schijndel/De Wit
Schijndel ging zondag bij koploper Real Lunet met 3-1 onderuit. Een begrijpelijke nederlaag heet dat dan. Na de 1-0 achterstand kwamen de Schijndelaren terug naar 1-1 , maar verloren uiteindelijk met 3-1. Zondag naar Zwaluw VFC hopelijk is Brent Blummel dan hersteld hij bleef zondag geblesseerd buiten de lijnen. Trainer Henry van Alebeek: "Het is inderdaad de hoogste tijd voor een ommekeer voor eenieder die Schijndel een warm hart toedraagt. Zondag weer nieuwe kansen, we zijn tenslotte pas op de helft. De druk wordt steeds groter, maar wij starten iedere zondag nog met het vertrouwen in een goed resultaat. We snakken uiteraard naar succes en het daaraan gekoppeld vertrouwen. Zondag tegen Zwaluw start de ommekeer."

3C Zuid-1 Avanti'31 – RKDVC
Zondag keert trainer John Meijs van RKDVC weer eens terug op Schijndelse bodem. De voormalige trainer van Blauw Geel'38, OJC Rosmalen, UDI'19 en Prinses Irene verloor zondag thuis van ODC met 3-0. Avanti'31, dat thuis tegen Zwaluw VFC niet verder kwam dan 0-0,  zag koploper Real Lunet weglopen. Een driepunter is om die reden noodzakelijk, maar 'Sfinks' Meijs kennende zal die wel een plannetje in gedachten hebben. Trainer Henry van Wanrooy van Avanti'31: "De wedstrijden op gras worden steeds moeilijker om op te spelen en daardoor krijg je niet altijd het voetbal dat op een goede mat wel gebracht kan worden. Elke wedstrijd is lastig in deze competitie waar je niet zo maar kan zeggen: die gaan we winnen. RKDVC is een ploeg die de weg naar boven wil in zetten en een wisselvallig seizoen draait. Het einde van de tweede periode komt in zicht waar we nog drie wedstrijden voor moeten voetballen. Zondag wordt het weer een boeiend wedstrijd."

Dan dit nog: Henry van Wanrooy, trainer van Avanti'31, vroeg Kliksport aandacht te geven aan de regel dat spelers na 15 gespeelde wedstrijden of invalbeurten niet meer voor het tweede team uit mogen komen. De competities zijn echter groter geworden naar 26 wedstrijden of meer. Deze regel dient aangepast te worden door de KNVB die bij het zo gekoesterde profvoetbal daar, veel soepeler mee omgaat.

Van Wanrooy: "Het kan toch niet de bedoeling zijn van de KNVB dat spelers dadelijk alleen maar voor het vaandelteam uit mogen komen. Als je wat blessures hebt gehad of iemand even uit vorm is of andere keuzes maakt als trainer heb je een speler op de bank zitten die alleen maar nog maar bij het eerste mag spelen. Je ontneemt dan de speler het plezier in het voetballen hij betaald ook gewoon contributie. Waarom verhoogt de KNVB het aantal van 15 wedstrijden niet naar 18 of 20. Ik denk en ook dat meerdere trainers dit een goed voorstel vinden en dit altijd in het belang van de speler is. Je zou het maar mee maken als speler dat je in de situatie komt, de basis is toch dat je elke week met plezier het spelletje voetbal kan spelen." Graag uw reacties op Facebook kliksport.

Programma derde klasse D:
Stormvogels'28-Nijnsel/TVE
Hapse Boys-Nooit Gedacht
Vitesse'08-Sparta'25
Volkel-Olympia'18
Vianen Vooruit-Excellent
Berghem Sport-Handel
Boekel Sport-DAW

Stand derde klasse D:
1. DAW 14-28
2. Sparta'25 13-26
3. Volkel 13-26
4. Olympia'18 14-22
5. Handel 11-21
6. Vianen Vooruit 13-20
7. Excellent 13-14
8. Nijnsel 14-14
9.Nooit Gedacht 11-13
10.Stormvogels 12-13
11.Berghem Sport 13-12
12. Boekel Sport 11-11
13. Vitesse'08 13-9
14. Hapse Boys 11-8

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant