Afbeelding
Foto: Susan Tukker

Workshopdag Familie Opstellingen

zaterdag 25 november 2023 9:30 tot 16:30

Opstellingen, wat zijn dat?

Opstellingenwerk is een ervaringsgerichte methode en een vorm van systemisch werk en brengt verborgen patronen en dynamieken in systemen, zoals families, organisaties en gezondheid in beeld. Door middel van ruimtelijke opstellingen worden representanten of poppetjes / blokjes / plaatsankers ingezet om de elementen van het systeem te vertegenwoordigen. Het zichtbaar brengen van die dynamieken brengen een diepgaand inzicht en heling, waardoor vastgelopen situaties doorbroken kunnen worden. Het helpt mensen om meer balans, vitaliteit en welzijn in hun leven te ervaren en de invloed van hun systeem hoort daarbij. Degene die de opstelling leidt noemen we de opsteller en de persoon waarvoor de opstelling is, wordt vaak de vraaginbrenger genoemd.

NLP & Opstellingen

Binnen het werk van opstellingen, welke we ook binnen NLP toepassen, gaat het erom bestaande kennis los te laten en dat je juist niet vergelijkt. Dat je een houding van ‘respectvol in contact zijn met dat wat zich aandient’ aan kan nemen; ‘Rapport vanuit Fair witness’ genoemd binnen NLP en Fenomenologisch waarnemen binnen het systemisch werk.

 Opstellingenwerk is niet persé een familie opstelling, maar op deze dag werken we vooral met familie opstellingen. Om de dynamiek in een relatie in beeld te brengen en dan met name een relatie waar je inzicht in wil. Die opstellingen brachten de dynamiek tussen individuen en de invloed van gebeurtenissen in beeld. Het doel is om inzicht te krijgen in de onderliggende patronen, conflicten of onopgeloste kwesties die de relatie beïnvloeden. 

In elke familie opstelling onderzoeken we waar de disbalans is en kijken we welke van de 3 basisprincipes zich als eerst en het meest laat zien.

De 3 basisprincipes die onderzocht worden om meer balans te brengen zijn:

1. Plaats - Alles heeft een (eigen) plek

2. Tijd - Er is een Orde en Volgorde

3. Balans - Geven en Nemen

Je kan om verschillende redenen deelnemen en vragen om een familie opstelling.

Losmaken wat vastzit

Nieuwe perspectieven 

Inzicht in dynamieken en patronen

Grip en regie op eigen (zakelijk / persoonlijk) succes

De oorzaak vinden van steeds terugkerende (gedrags)problemen

Een familie opstelling is zinvol als je inzicht wil of een stagnatie ervaart in een bepaalde situatie. 

Doel is dat je inzichten krijgt en dat een beweging mogelijk wordt die jou meer kracht, vitaliteit, levensenergie geeft.

Meer lees je op deze pagina: https://aago.nl/familie-opstellingen/

En over de workshop op deze pagina: https://aago.nl/agenda-familie-opstellingen/Voor meer informatie en aanmelden: info@aago.nl | 06-48072005Jolanda van der Wijst en Léonne Meijs

Locatie